vervolgworkshop

VERVOLG WORKSHOP DESEMBROOD 


Hoe stel je zelf een fermentatieschema op, zodat het maken van desembrood kan worden afgestemd op jouw dagdagelijkse bezigheden.


Je leert tijdens deze workshop desembroden maken met hoge hydratatie: ciabatt, stokbrood en trendy vloerbroden met grote bellen.

We herhalen snel de fermentatiebasics uit de basisworkshop, die we aanvullen met informatie over koeling en pH. We gaan uitgebreid in  op de  kwaliteit van melen die bepalend is voor het slagen van dit type brood. Je leert die kwaliteit ook zelf testen. Tot slot maken we een uitstapje naar de invloed van broodverbeteraars.


Deze workshop is bedoeld voor thuisbakkers die de basisworkshop reeds volgden en die regelmatig met desem bakken.


Door deze vervolgworkshop daags te laten voorafgaan door een basisworkshop, kan je ze als tweedaagse volgen. Voor mensen die dat wensen én indien onze accomodatie vrij is, bestaat de mogelijkheid ter plekke te logeren.


Wat krijg je mee?

  • Een bio-ciabattabrood, een stokbrood en een hip bellenbrood

  • Een handige handout en receptenfiches

  • Tarwe desemstarter


en vooral:


  • Diepgaand inzicht in het productie- en fermentatieproces
  • Test om zelf kwaliteit van meel te beoordelen
  • Alle kennis en kunde om zelf creatief aan de slag te kunnen gaan met desem en biologisch meel en zelfredzaam te zijn bij problemen
  • Heel veel praktische tips en trics
  • Helpdesk als je vastloopt


De workshop duurt 7u (van 10-17u)


Kostprijs: € 115
Indien je je voor de reeks (basis én vervolgworkshop) inschrijft, krijg je op je tweede workshop 20 euro korting.


Data:

  • zondag 12 februari
  • zondag 2 april
  • zondag 18 juni
  • zondag 8 oktober


Data bij partnerorganisaties:


  • zaterdag 6 mei
    Syntra Sint-Niklaas
  • woensdag 23 aug
    Syntra Leuven Summerschool
  • maandag 28 aug
    Refresh-CC Elzenhof Elsene
    (franstalig)