vervolgworkshop

VERVOLG WORKSHOP DESEMBROOD 


Hoe stel je zelf een fermentatieschema op, zodat het maken van desembrood kan worden afgestemd op jouw dagdagelijkse bezigheden.


Je leert tijdens deze workshop desembroden maken met hoge hydratatie: ciabatt, stokbrood en trendy vloerbroden met grote bellen.

We herhalen snel de fermentatiebasics uit de basisworkshop, die we aanvullen met informatie over koeling en pH. We gaan uitgebreid in  op de  kwaliteit van melen die bepalend is voor het slagen van dit type brood. Je leert die kwaliteit ook zelf testen. Tot slot maken we een uitstapje naar de invloed van broodverbeteraars.


Deze workshop is bedoeld voor thuisbakkers die de basisworkshop reeds volgden en die regelmatig met desem bakken.


Door deze vervolgworkshop daags te laten voorafgaan door een basisworkshop, kan je ze als tweedaagse volgen. Voor mensen die dat wensen én indien onze accomodatie vrij is, bestaat de mogelijkheid ter plekke te logeren.


Wat krijg je mee?

  • Een bio-ciabattabrood, een stokbrood en een hip bellenbrood

  • Een handige handout en receptenfiches

  • Tarwe desemstarter


en vooral:


  • Diepgaand inzicht in het productie- en fermentatieproces
  • Test om zelf kwaliteit van meel te beoordelen
  • Alle kennis en kunde om zelf creatief aan de slag te kunnen gaan met desem en biologisch meel en zelfredzaam te zijn bij problemen
  • Heel veel praktische tips en trics
  • Helpdesk als je vastloopt


De workshop duurt 7u (van 10-17u)


Kostprijs: € 125

  • Indien je inschrijft voor meerdere workshops (basis en/of boltraining), krijg je 15 euro korting per extra workshop.
  • Indien je met 2 personen inschrijft, krijg je elk 5 euro korting.


Data:

  • zaterdag 10 februari (Graines de Vie)
  • zaterdag 9 maart (Graines de Vie)
  • zondag 26 mei (Appelfabriek)


Data bij partnerorganisaties:


  • woensdag 6 maart
    Syntra Leuven
  • zaterdag 27 april
    Syntra Sint-Niklaas