Hoe stel je zelf een fermentatieschema op, zodat het maken van desembrood kan worden afgestemd op jouw dagdagelijkse bezigheden.
Je leert tijdens deze workshop desembroden maken met hoge hydratatie: ciabatt, stokbrood en trendy vloerbroden met grote bellen.
We herhalen snel de fermentatiebasics uit de basisworkshop, die we aanvullen met informatie over koeling en pH. We gaan uitgebreid in op de kwaliteit van melen die bepalend is voor het slagen van dit type brood. Je leert die kwaliteit ook zelf testen. Tot slot maken we een uitstapje naar de invloed van broodverbeteraars.
Deze workshop is bedoeld voor thuisbakkers die de basisworkshop reeds volgden en die regelmatig met desem bakken.
Door deze vervolgworkshop daags te laten voorafgaan door een basisworkshop, kan je ze als tweedaagse volgen. Voor mensen die dat wensen én indien onze accomodatie vrij is, bestaat de mogelijkheid ter plekke te logeren.
Wat krijg je mee?
Een bio-ciabattabrood, een stokbrood en een hip bellenbrood
Een handige handout en receptenfiches
Tarwe desemstarter
en vooral:
De workshop duurt 7u (van 10-17u)
Kostprijs: € 125
Data:
Data bij partnerorganisaties: