basisworkshop

BASISWORKSHOP DESEMBROOD 


Wat is zuurdesem? Hoe maak je het, hoe onderhoud je het en hoe ga je er mee aan de slag om brood te bakken? We doorlopen alle fasen van het bakken met zuurdesem. Het leren beheersen van het fermentatieproces komt uitgebreid aan bod. Je leert tijdens deze workshop drie “basisbroden” bakken.


Deze workshop is bedoeld voor bakkers die nog nooit brood hebben gemaakt of alleen gistbrood en/of die met specifieke vragen zitten over desem nadat ze zelf ervaring opdeden.


Wat krijg je mee?


  • Een bio grijs- en volkoren tarwe en een bio spelt brood

  • Een handige handout en receptenfiches

  • Tarwe desemstarter


en vooral:


  • Diep inzicht in het productie- en fermentatieproces
  • Alle kennis en kunde om zelf creatief aan de slag te kunnen gaan met desem en biologisch meel en zelfredzaam te zijn bij problemen
  • Heel veel handige tips en trics
  • Helpdesk als je vastloopt


De workshop duurt: 7u (van 10-17u)


Kostprijs:  € 115
Indien je je voor de reeks (basis én vervolgworkshop) inschrijft, krijg je op je tweede workshop 20 euro korting.


Data:


  • zondag 12 maart (volzet)
  • zaterdag 1 april (volzet)
  • zaterdag 20 mei
  • zaterdag 17 juni


Data bij partnerorganisaties:


  • dinsdag 18 april
    Syntra Leuven

  • zaterdag 29 april
    Syntra Sint-Niklaas