Hoe maak je een lekker gistbrood? We doorlopen alle fasen van het productieproces en leren welke factoren van invloed zijn op de smaak van je brood. We werken voor deze workshop met steengemalen, biologisch meel afkomstig van de molen van Pierre Baré.
Deze workshop is bedoeld voor bakkers die nog nooit brood hebben gemaakt, die met specifieke vragen zitten over gistbrood nadat ze zelf ervaring opdeden of die gewoon eens een kei-lekker brood willen kunnen maken in een traditionele houtoven!
Er is in deze workshop minder tijd voor theorie dan in de desemworkshop, maar des te meer voor praktijk. We maken immers plaats voor het bakken van grotere volumes brood om thuis in te vriezen. Onze oven doet in deze workshop dus dienst als 'four banal'. Je kan deze workshop beschouwen als een boltraining, waarbij je veel tips krijgt over het correct opbollen van je degen.
Wat krijg je mee?
minimaal 1 biologisch gistbrood van 1 kg
een aantal extra broden, afhankelijk van jouw wensen
Een handige handout met recept
en vooral:
De workshop duurt: minimaal 3u (van 10-13u) en dan de tijd die nodig is om alle extra broden te maken en te bakken.
Kostprijs: € 50, inclusief 1 groot kg brood
Indien je meer broden wil bakken, betaal je 3 euro per kg brood extra. Heel wat goedkoper dan in de bio-winkel!
Kinderen: zijn welkom indien begeleid door een ouder
Datum: zondag 22 oktober, 10u-13u
Locatie: Bakhuis van Terlanen