gist workshop / boltraining

WORKSHOP GISTBROOD / BOLTRAINING


Hoe maak je een lekker gistbrood? We doorlopen alle fasen van het productieproces en leren welke factoren van invloed zijn op de smaak van je brood.


Deze workshop is bedoeld voor bakkers die nog nooit brood hebben gemaakt, die met specifieke vragen zitten over gistbrood nadat ze zelf ervaring opdeden of die gewoon eens kei-lekker brood willen kunnen maken in een houtoven!


Er is in deze workshop minder tijd voor theorie dan in de desemworkshop, maar des te meer voor praktijk. We maken immers plaats voor het bakken van grotere volumes brood om thuis in te vriezen.  Onze oven doet in deze workshop dus dienst als 'four banal'. Je kan deze workshop beschouwen als een boltraining, waarbij je veel tips krijgt over het correct opbollen van je degen.


Wat krijg je mee?


  • jouw zelfgebakken broden

  • Een handige handout met recept


    en vooral:


    • Alle kennis en kunde om zelf een lekker gistbrood te maken en zelfredzaam te zijn bij problemen
    • Heel veel handige tips en trics, vooral bij het opbollen


    Wat breng je zelf mee?

    • je eigen rijsmandjes
    • schort


    Waar zorg ik voor:

    • meel, gist, water, hout
    • bakblikken voor kleine en grote broden
    • rijsmandjes (beperkt aantal)
    • alle gereedschap


    De workshop duurt : 3u van 14u-17u

    Afhankelijk van aantal deelnemers en aantal broden die te bakken zijn, wordt vroeger gestart om alle broden te kunnen maken.


    Kostprijs:


    • Workshop: € 65
    • Per kg brood: € 1


    • Indien je inschrijft voor meerdere workshops (basis en/of vervolg desem), krijg je 15 euro korting per extra workshop.
    • Indien je met 2 personen inschrijft, krijg je elk 5 euro korting.


    Data (locatie):


    • zaterdag 24 februari (Graines de Vie)
    • zaterdag 6 april (Appelfabriek) - tevens floral focaccia